```
Aishaiah. Powered by Blogger.
"Barang Siapa Mengenal Dirinya Sesungguhnya dia telah Mengenal Tuhannya..." (Ali bin Abi Talib)

Mendamba Hati Yang Tenang

Saturday, December 17, 2011


Allah itu maha penyayang, Allah sesekali tidak akan menguji di luar kemampuan hambanya. Sesekali terjentik di hati, tersentak di sanubari ketahui lah bahawa itu semua isyarat cinta dari kekasih kita yang Maha Agung. Sesekali kita merasa ketidak adilan apabila di timpa musibah, sesekali kita merasa keperitan yang melanda jiwa apabila berdepan dengan ujian. Tapi pernahkah kita terfikir bahwa semua itu adalah isyarat dari Allah. Isyarat cinta untuk menarik kembali perhatian kita kepada kekasih kita yang tiada tolok bandingnya. Ketahuilah bahawa ujian itu akan lebih mendekatkan diri kita pada Allah. Hanya dengan hati yang kita akan mampu menempuhi segala ujian yang mendatang, berlapang dada lah.....

Sebenarnya nak kongsi rasa sedih di hati ini, rasa x mampu untuk di bendung lagi uhuhu... (ceh wah macam betul) tadi pagi bagun jam 3 pagi lepas melaksanakn segala rutin harian, terajin pulak diri ini tuk study, jam 9 pagi dah keluar tuk berlakon projek vcd arab, balik bilik dalam jam 2 lebih, hujan lebat sngt hati pn rasa selesa cuz ingt kn dah siap smua nya, kaki ni terajin pulak pergi berjalan2 petang tu lepas hujan reda. Tiba-tiba datang pula kegatalan di kaki tuk pergi round2 segala pelusuk seksyen 2 shah alam dgn hanya berjalan kaki, dari depan ke belakang, dari kiri kekanan, seronok sangat berjalan dlm hujan renyai2. sampai kaki rasa betul2 dah penat, & matahari sudah mula memadam kan cahaya nya baru la kaki ni berhenti d bus stop & masuk semula ke kolej melati yg d cintai. Sampai d kolej rehat2 kejap di bilik, dtg pula tetamu , layan la kejap, balik ja tetamu Umi aku pulak call bergayut smpai 1 jam lebih. Habis jer bergayut dgn umi dtg pulak kawan2 bawa makan buat kenduri smpai jam 11 malam, abis ja kenduri bru la aku buka laptop & tgok semula vedio lakonan kami...................

MALANGNYA.... smu nya rosak uhuhu, x boleh bukakkkkk & suara pn x clear, aku x tahu la mcm mna kmi berlakon td, sedih nyaaaaaaaaaaaaa, masalah sem lepas berulang lg, aku x suka kerja last minittttttttttt, klu boleh berlakon sendiri lama dah aku siap kn vedio ni sorang2 uhuhu.... dah la mgu depan aku ada 7 test, test jer blum masuk quiz2 lg uhuhu...

Ya Allah tabah kn hati hamba Mu ini.... aku yang lemah lagi hina...





0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Follow by Email

About This Blog

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP